Uçan Haşere

Uçan Haşere

UÇAN HAŞERE (KARASİNEK-SİVRİSİNEK) MÜCADELESİ

Uçan haşere mücadelesi çalışmaları iki şekilde yapılmaktadır. Öncelikle larva mücadelesi gerçekleştirilir. Daha sonrasında ergin mücadelesi çalışmaları yürütülür. Uçan haşere mücadele uygulamaları diğer uçan zararlıları da çoğunlukla baskı altına almaktadır. Uçkun sivrisineklere karşı günbatımında, karasineklere karşı sabah erken saatlerde açık alan ilaçlamaları gerçekleştirilir.

İşletme iç alanlarında karasinek mücadelesi çalışmaları Entegre bir uygulama ile başarılı olmaktadır. Mücadelenin başında mekanik ve fiziksel mücadele çalışmaları gelmektedir. Bu kapsamda yapılması gereken işlemler kapılarda ve pencerelerde yalıtımsal önlemlerin alınması çalışmalarıdır. Bu yalıtımsal işlemler kapılara sineklik teli takılması, hava perdesi takılması, PVC şerit perde takılması işlemleridir. Fiziksel mücadele kapsamında yapılacak olan işlemler ise işletme iç alanında fizibilite çalışmaları yapılarak yeteri miktarda ve etkin kullanılacak olan efk sistemlerin kurulması işlemleri yapılarak mücadele yapılır.

Karasinek mücadelesi kapsamında kimyasal mücadele olarak; işletme iç alanlarında belirlenecek olan kritik noktalara feromen içerikli biyosidal ürünlerin uygulanması işlemleridir. Bu biyosidal ürünlerin kalıcılıkları 30-45 gün sürmektedir. Bu süre içerinde etkinliği devam etmektedir.

İşletme dış alanlarında karasinek oluşumunu tetikleyecek, üreme alanı oluşturabilecek olan alanlarda biyosidal ürünlerle larvasit uygulaması çalışmaları yapılarak mücadele edilir. Bu uygulama yapılacak olan fizibilite çalışmaları sonucunda sıklığı ve uygulama alanları belirlenecektir.

İşletmenin fiziki ve çevresel (rüzgar vb) etkenleri kontrol edilerek gerek görülmesi durumunda işletme çevre alanında çekici aparatlar kullanılarak çevreden gelebilecek olan karasineklerin bu aparatlarda yakalanması sağlanacaktır.